Program


Inzulinrezisztencia komplexen, de másképp / Pro és kontra

Inzulinrezisztencia komplexen, de másképp / Pro és kontra

Igyekeztünk Számotokra minden tapasztalatunkat, protokollunkat, kutatásunkat és alkalmazott módszerünket ÖSSZEFOGLALNI az inzulinrezisztenciát (IR) érintő táplálkozási (és táplálék-kiegészítési) témákban. Az elmúlt évek eredményeinek és kapcsolódó tapasztalatainak kritikus összegzése is megtörténik, ráadásul nem csak a mi szempontjaink, ismereteink és tapasztalataink hangzanak majd el.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 16. csütörtök, 18:00

Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen: a Táplálkozás-Beállítás™ szemszögéből és több száz Ügyfél tapasztalatai alapján
KIVÁLÓ LEHETŐSÉG ÉLETMÓD-VÁLTÁSHOZ AZ ÚJÉV KEZDETÉN!

FOLYAMATOSAN MEGÚJULÓ ELŐADÁSUNK A NAGY ÉRDEKLŐDÉRE VALÓ TEKINTETTEL EBBEN A FÉLÉVBEN IS!

-> a legújabb PLOS humánbiológiai tanulmány, mely már emberi glükóz-, azaz vércukor-típusokat állapít meg (Glucotypes: new patterns of glucose dysregulation)
-> a női hormonális rendszer komplex összefüggései, avagy az inzulinrezisztencia számos arca
-> táplálkozástudományi megközelítések bemutatása inzulinrezisztencia mellett (szénhidrát-kisokos, nutrigenetika, étrendkiegészítők)
-> egészségsport és IR

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Igyekeztünk Számotokra minden tapasztalatunkat, protokollunkat, kutatásunkat és alkalmazott módszerünket ÖSSZEFOGLALNI az inzulinrezisztenciát (IR) érintő táplálkozási (és táplálék-kiegészítési) témákban. Az elmúlt évek eredményeinek és kapcsolódó tapasztalatainak kritikus összegzése is megtörténik, ráadásul nem csak a mi szempontjaink, ismereteink és tapasztalataink hangzanak majd el.
ONLINE-ÉLŐ közvetítéssel is!
(az előadás utólag nem megtekinthető)

A TÁPLÁLKOZÁS-BEÁLLÍTÁS TÉMÁI AZ ESTE FOLYAMÁN:
(a teljesség igénye nélkül)

• valóban arany középút e a ”160 gramm szénhidrát diéta”? Vagy csak egy mára már meghaladott hazai, direkt szakirodalom nélküli "próbálkozás"?! Esetleg a low-carb egy ágaként tekintsünk rá?
• lassú és gyors felszívódású szénhidrátok; egyáltalán mit is kellene itt figyelembe vennünk?
• laborvizsgálati tapasztalatok, avagy miért akkor terheljük cukorral a szervezetünket, amikor sokaknak a legrosszabb az inzulinérzékenységünk?!
• acelluláris szénhidrátok fogalma és jelentősége… avagy kínos tények a finomított-feldolgozott szénhidrátokról, amikről az élelmiszeripar mélyen hallgat.
• leptinrezisztencia kontra inzulinrezisztencia: amikor a természet törvényei is közbeszólnak... ősi genetika (takarékos gén elmélet, jo-jo genetika), modern viszonyok között.
• Patológiás, Fiziológiás vagy ”Pszichológiai” inzulinrezisztencia? Na most akkor mi is történik az emberi szervezetben?!
• van e jelentősége a zsírbevitelnek is a legújabb fejlemények szerint? A nagy palmitin- és sztearinsav vita, avagy a mediterránoknak talán igaza is lehet?
• hogyan okoz "inzulinrezisztenciát" mind a túl sok "rossz" szénhidrát, mind a túl sok "rossz" zsír?!
• rezisztens keményítőkkel és más szelektív rostokkal (prebiotikumok) az IR ellen. Múlt, jelen, jövő.
• van az ételintoleranciáknak szerepe?
• előrehaladott glikációs végtermékek (AGE-k), rossz eikozanoidok és az mTORC-1 szerepe: hogy ne öregedj bele az inzulinrezisztenciába.
• kiegészítő gyógyszeres vs. természetes megoldások: metformin-készítmények vagy a WHO által is elfogadott természetes alternatívák (inositol, króm, stb.)
• nutrigenetika: például MTHFR-mutáció: a nagy folsav-folát vízválasztó
• ösztrogén-anyagcsere, HPA-tengely (stressztengely) és pajzsmirigy-működés vonatkozó kérdései röviden
• hatékony mozgásformák-cirkadián ritmus rendezése (csak röviden)
• testalkat-típusok kapcsolódó kérdései
• az inzulinrezisztencia evolúciós kérdései és a nem homeosztatikus étkezések jelentősége
• egyáltalán lehet e felelősségteljesen egykapta szénhidrát-bevitelt javasolni mindenkinek? Vagy csak igyál sok ultrafeldolgozott fehérjét?
• egészség-/szabadidősport az atléta-triásztól testalkat-típusokon át az inzulinérzékenység javításáig
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EXTRA ELŐADÁSRÉSZ:
•    IR az egészség-/szabadidősport fényében, gyakorlati szemmel: túl a rendszeres cardiózáson... (Szabó Dániel Kollégánk)

FIGYELEM!
Figyelem: Az előadás hatékony megértéséhez a közismert, általánosan alkalmazott ”160 gramm szénhidrát (CH) étrend”, valamint a glikémiás terhelés fogalmának minimális elméleti és gyakorlati ismerete előny: például gyors/lassú szénhidrátok néhány formája, grammok körülbelüli számolása vagy hozzávetőleges ismerete egy adott ételben, illetve táplálkozási napló vezetési tapasztalat. Az előadás ugyanis nem teljesen "alapozó kurzus", ezeket a mintaétrendi (közegészségügyi) alapelveket kimerítő részletességgel nem tudjuk majd érinteni.

ELŐADÓK:

Bartha Ákos (Táplálkozás-Beállítás™): szakmai vezető, élelmiszerbiológus, táplálkozás-kutató; az élelmiszertudományok doktorjelöltje

Szabó Dániel: személyi edző, tanár, MSc táplálkozástudományi szakember; fitness instruktorok és személyi edzők elméleti és gyakorlati tanára az IWI-n; szakmai vezető
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IDŐPONT:
2020. január 16. (csütörtökön) 18:00-tól ( kérdésekkel együtt) kb. 21:00 óráig

Korlátozott férőhelyek állnak rendelkezésünkre mind a helyszínre, mind az Online-Élő közvetítésre. (ne halaszd az utolsó pillanatra a regisztrációt és jegyvásárlást, a legutóbbi IR előadásunk is teltházas volt)


MINDENKIT VÁRUNK SOK SZERETETTEL!
KÖSZÖNJÜK, HOGY VELÜNK TÖLTITEK EZT AZ ESTÉT IS.


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!